Derfor står vi kvinder selv i vejen for vores ligestilling

 

Slut shaming og ligestilling: Den ene må dø, for at den anden kan leve.

En jaloux exkæreste har fået anledning til at beskrive de lædersnore, som jeg til tider bærer som smykker om halsen, som “luderhalsbånd” .

Man kunne, som nær ven sympatiserende sige, at jeg ikke er en luder. Men så enkle er mine venner ikke. Min nære ven udbrød i stedet: “Ludere går da ikke med den slags halsbånd, gør de? – Og desuden hedder det jo altså en sex arbejder”.

To minutter efter kom en meget nedringet, meget sminket kvinde med botox i store mængder og hund i snor gående forbi os. Jeg fangede mig selv i trangen til at sende et sigende blik til min ven. Stop! Selvfølgelig har hun, som jeg, som alle kvinder på kloden, ret til at udtrykke sig. Med og uden makeup, med og uden store bryster, med og uden botox, med og unden udadvendt seksualitet. 

Det fik mig til at reflektere over slut shaming perspektiver. For det første er det vildt, at slutshaming lever så stærkt, selv i danske veluddannede kredse. Selv hos mig i et øjebliks uopmærksomhed.

På mig virker slutshaming som ekkoer af svundne tider.

Men slutshaming lever jo i bedste velgående. -Oog den bliver uhyggeligt tydelig, når en jaloux, vred, frygtsom eller dominerende person søger at nedgøre en kvinde.

Hvis du skal være seksuel, så lad i det mindste som om, at du ikke er det

Det er det irnoske vilkår, som gør, at vi har så langt igen med ligestilling. At den seksuelle kvinde altid kan “sluttificeres” – om det er fordi hun bærer lædersnore om halsen eller, fordi hun knalder en ny mand hver dag, eller ikke vil knalde ham, der lige nu vil, er underordnet.

Bare der er en snert af udtrykt seksualitet – i ædru tilstand – (vi har jo tilsyneladende en ENORM tolerance over for den seksuelle kvinde, der i hæmningsløs beruselse til julefrokosten eller sommerfesten “slår håret ud” – bare hun skjuler sin seksualitet på arbejde) , så vil der altid være en anden, som kan udøve magt over hende med slutshaming.

Vi må øve os.

Dels i ikke at falde i og slutshame hinanden. Heller ikke når vi bliver vrede eller jaloux. Dels med ikke at videregive det til vores børn… Dels med at være de kedelige kill joys, som har modet til at råbe op, når vi hører andre slut shame.

NO MORE FUCKING SLUT SHAMING.

Leave a Reply

Your email address will not be published.